Out of Africa sau Femeia care aștepta

Un ținut al pericolelor. O femeie singură. Un bărbat care nu îi poate fi alături. Un film despre biruința asupra destinului anevoios: Out of Africa.

O doamnă crede că stăpînește întreaga lume. Că se poate îndrăgosti de un bărbat pe care și-l alege drept soț. Că își poate asuma cu ușurință titlul de Baronesă. Și că viața este mai dulce în inima Africii. Dar ținutul care ascunde în mrejele lui, printre superbele peisaje, mii de pericole o trădează și o alungă. Refugiul pe care îl va găsi va fi unul la fel de alunecos. Denys este un bărbat căruia nu îi place existența complicată. Disprețuiește ceea ce fac britanicii cu a lor colonizare și se încăpățînează să stea cu picioarele bine înfipte în pămînt. Karen, însă, vrea altceva de la el. Vrea să trăiască așezat, poate chiar acolo în sălbăticie, dar să fie sigură de sentimentele lui. Plusează cu delicatețe și chiar cu mofturi, în speranța că îl va convinge să se stabilească împreună cu ea, să se ancoreze undeva și să trăiască precum în frumoasele cărți pe care le citește la un pahar de ceai. Africa, însă, cu cerul ei alb, îl va înghiți pe Denys și îl va despărți de acea visare toridă.

Povestea nu este una deloc fantezistă. O femeie își pierde propria persoană în așteptarea infinită a unei iubiri care refuză să lege. Printre zecile de clipe de fericire se strecoară alte sute de suferință și luptă. O comuniune debinată între om și natură.

Out of Africa transpune o dramă într-o lume unde imaginile absolut covîșitoare, fac privitorul să ia parte la acțiune. Întinsele cîmpii, liniștitele case coloniale, petreceri nesfîrșite, interioare bogate, ținute elegante și două personaje care sfidează orizontul. Povestea de iubire se desfășoară pe un plan secund uneori, fiind adiacentă spațiului deschis, care fură ochiul și duce gîndul într-o zonă neexplorată a imaginației. Un film adevărat, care emoționează toate simțurile și face pielea să furnice și buzele să tremure.

Name: Out of Africa
Director: Sydney Pollack
Year: 1985
Actors: Meryl Streep, Robert Redford (geniali)
Awards: 7 Orcars, 3 BAFTA, 3 Golden Globes

2 thoughts on “Out of Africa sau Femeia care aștepta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s