Fugitive Pieces sau Sub Marea Egee

O fugă spre scăpare, către o nouă viață, departe de război. Un scriitor blocat în timp. O Grecie a tuturor posibilităților. Un film fragil ca o scoică: Fugitive Pieces.

Povestea lui Jakob începe într-o clipă de răscruce, atunci cînd ascuns vede cum naziștii îi răpesc familia și o trimit în lagăr. Imaginea aceea, parfumul podelii, greutatea sentimentului de sfîrșit și imensa teamă îl vor urmări aproape toată viața. Bella, frumoasa lui soră, cu degetele ei lungi de pianistă și cu părul bogat cu miros de fructe îl va măcina și îl va obseda. Va întreprinde o lungă căutare a femeii, deși ceva îi spune că ea a murit demult și că a rămas singur și bîntuit. Întreaga povară se va ridica odată cu golirea sufletului și cu mîntuirea sinelui de propriile obsesii.

Într-un cadru întunecat, un copil evreu se ascunde, parcă așteptînd moartea. Iar în cîteva clipe, același băiețel ajunge să respire aerul sărat al Mării Egee, să simtă iarba grecească sub tălpi și să guste din laptele unui ținut sublim. Cînd va crește și se va îndepărta de trecutul său, Jakob va rămîne legat de această țară, unde își va descoperi curajul, marea dragoste și liniștea.

Un superb peisaj vestește privitorului că este martorul unei povești care se alege printre grăunțele de nisip. Și știe că va avea parte de o fericită clipă în final și că marea înghite doar ceea ce se lasă înghițit.

Name: Fugitive Pieces
Director: Jeremy Podeswa (după un roman de Anne Michaels)
Year: 2007
Actors: Robbie Kay, Monika Schurmann, Nina Dobrev
Awards

 

4 thoughts on “Fugitive Pieces sau Sub Marea Egee

  1. foarte frumos posterul, foarte frumoasa prezentarea! nu stiu sigur daca l-am urmarit, da imi pare cunoscut … oricum ar fi, verific si daca nu, avem vizionare !

  2. Nu l-am vazut. Asa ma enervez cand mai citesc un articol excelent despre cate un film bun! 🙂 Ca nu pot sa le vad pe toate! :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s