La prima cosa bella

Acum că viața Annei se apropie de sfîrșit, Bruno trebuie să înfrunte trecutul. Să își amintească de acele seri din copilărie cînd își vedea mama visînd la un viitor imposibil. Voia să devină celebră, să fie bogată și să treacă prin viață cu un zîmbet seducător. Din toate cele trei una singură i-a reușit la perfecție, pînă în ultima clipă.

Cu o poveste emoționantă și plină de trăiri intense, acest film m-a dus imediat cu gîndul la Nuovo Cinema Paradiso. Prin personajul lui principal, care se lovește de zeci de cotituri, La prima cosa bella devine un film-călătorie, care te poartă prin peisaje călduroase și clipe dramatice cu o rapiditate fascinantă. Iar de pe scaunul din cinematograf se simte aproape ca un carusel.

Cuceritor încă de la primele secvențe La prima cosa bella este un film despre o familie disfuncțională, în care primează iubirea, un sentiment care îi dezbină și îi adună pe protagoniști în momentele dramatice. O oarecare lejeritate a subiectului transformă filmul într-un produs de larg consum, împachetat în personaje frumoase, pur italiene. Istoria familiei este una atipică, aproape telenovelistică și tragică, însă ceea ce ne face să tresărim de mulțumire este un umor fin plasat cu atenție în punctele cheie. La aceeași încîntare a cinefilului contribuie o coloană sonoră greu de uitat, pe care ne vom trezi că o fredonăm mult după ce am gustat acest episod de viață tumultoasă.

Name: La prima cosa bella
Director: Paolo Virzì
Text scris pentru AltIasi
Film văzut la ArthouseCentral

One thought on “La prima cosa bella

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s