You Are Not Alone sau Semințe

Cîteva ziduri restrictive. Cîțiva băieți libertini. Un conflict viu. Un film liniștit ca un lac: Du er ikke alene (You Are Not Alone).

Bo este între două vîrste. Între aceea la care știe că merită toată afecțiunea oamenilor din jurul lui și între aceea la care ar vrea să împărtășească afecțiune oricui se arată în cale. Dar internatul pe care îl împarte cu mulți alți băieți ca și el nu îl lasă să facă nici un pas. De aceea se refugiază în persoana lui Kim, un băiat prins în laț de părinți. Începe prin a atrage jumătate copilărească din el și  mai apoi prin a surprinde jumătatea adolescentină. Ca un plan bine pus la punct, Bo întinde aparent o plasă plină de jocuri, care se transformă treptat în momente intime și se rupe în momentul în care vraja dispare. Amintirea acelor momente va fi mai puternic întipărită decît oricare alta.

You Are Not Alone este o frumusețe de film, care prin prospețimea lui șochează și mîngîie. Pe foarte scurt spus, aceasta este o poveste de orientare a unor tineri care abia încep să mijească în viață. Printre bătăi, jocuri, rîsete și plînsete își fac loc cîteva imagini luate parcă de un Peeping Tom, din ceea ce ascund zidurile înalte ale unui internat, din ceea ce se petrecere în spatele ușilor din dormitoare și băi. Și tocmai acestea ne vor purta cu gîndul la Craks. Și aici avem de-a face cu iubiri imposibile și negări stupide, strădanii și lupte, dar ceea ce ne va surrinde și ne va face să suspinăm în final este optimismul care se citește printre rînduri. Desfășurat într-un cadru feeric, acest film are darul de a sădi o sămînță de bine în ochii oricăui cinefil.

Name: Du er ikke alene (You Are Not Alone)
Director: Ernst Johansen, Lasse Nielsen
Year: 1978
Actors: Anders Agensø, Peter Bjerg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s