Habitación en Roma sau Pisicile aristocrate

Un spațiu îngust. Două minți vaste. Două suflete chircite. Un film prins în rame aurite de nuc: Habitación en Roma, din partea marelui Julio Medem.

Alba nu are nimic de pierdut. Are doar de cîștigat. Prin atragerea Natashei în patul ei o poveste prinde viață. Iar frumoasa tînără călătorește prin toată lumea, pe spinarea unei cămile, învăluită în mătase, secată de lacrimi, plimbată prin cele mai ascunse unghere ale lumii. Sub ochii ei blonda rusoaică se arcuiește lasciv între cerșafuri. Și se lasă mințită și soarbe fiecare vorbă și alungă zorii cu picioarele ei lungi. Le împinge cu vîrful degetelor și se întinde cu poftă să ajungă pînă la Alba. Exact ca o pisică portocalie și îngîmfată, care fuge și se ascunde doar ca să se joace cu stăpîna ei. Dar bruneta știe mereu unde să o caute și cum să o momească să iasă afară, să se lase mîngîiată și alintată.  Nici Natasha nu se lasă mai prejos. Timidă, la început. Feciorelnică în convingerea ei de a se căsători cu logodnicul care o așteaptă, Natasha refuză că se vadă în același pat cu o femeie. O simplă senzație care va dispărea la fel de repede ca aburii din baie. Căci și ea știe să mintă cît să o vrăjească pe Alba.

Acest joc între două pisici, o luptă a iubirii care se poartă în moalele pat suferă de o dulceață amară. Desfășurat printre sute de ițe el va fi des întrerupt de scurte perioade de realitate și aproape distrus de clipele de sinceritate. Mereu înnobilat de lumini și umbre, acest film trădează o frumoasă atmosferă de alcov, o căldură erotică, ce se disipă pe parcurs ce se ridică vălul de poveste. În final, dintre multele broboane de sudoare vom mai rămîne doar cu cîteva, pe retină.

Desigur că geniul lui Medem nu se rezumă doar la a pune două domnițe să se unduiască printre minciuni, ci mai degrabă să transforme toată scena în ceva mitic, ceva ce va dura o veșnicie. Iar aici, în această crevasă de imaginație, își face loc distinsa artă. Solicitînd privitorul mereu, Habitacion en Roma este o provocare: atenți la ceea ce se desfășoară în prim-plan, la trupurile goale și mîinile zburdalnice, vom ignora ceea ce descoperă treptat în fundal – o lume a picturii, ale căror personaje sunt Alba și Natasha. Imitînd în chip sublim picturi celebre de Klimt, cele două femei se vor iubi într-o noapte cît o face întreaga omenire într-un secol.

Name: Habitación en Roma/Room in Rome
Director: Julio Medem
Year: 2010
Actors: Elena Anaya, Natasha Yarovenko
Awards

6 thoughts on “Habitación en Roma sau Pisicile aristocrate

  1. imi place cum ai inceput saptaman gay, sunt foarte curioasa ce filme o sa alegi in aceasta saptaman, sunt destul de multe filme bune pe acest subiect.

    1. 😀 Stiu ca multi au suparat fetele cu jocul lor, dar eu sincer am fost foarte incantata de filmul asta. Pentru toate picturile acelea si tot dialogul. Mi-a placut foarte mult.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s