The Isle sau Medusa

O întindere de ape. O femeie care controlează mareea. Un film dur, despre iubirea prinsă într-un cîrlig de undiță: Seom (The Isle).

Hee-Jin, o femeie frumoasă cu privire demonică. Își duce existența pe o insulă parțial izolată de lume, fără a scoate vreun cuvînt pentru oaspeții pe care îi cazează în lacustre colorate. Uneori le duce mîncare sau își vinde trupul pentru bani, dar jocul care îi place cel mai mult este unul macabru. Cei care o batjocoresc sau care nu o plătesc cum se cuvine sunt trași în apă și sfîrtecați de un cuțit ascuțit, în toiul nopții, fără să știe ce i-a străpuns. După ce se răzbună Hee-Jin pleacă în barca ei veche la casa de unde veghează tot ceea ce se întîmplă. Dar tenebroasa lume a femeii va fi zguduită de un nou oaspete, un fugar, un bărbat tăcut care o ignoră. Iar asta o înfurie și o face să îi dea tîrcoale, ca un prădător. Pentru el Hee-Jin va fi în stare să meargă pînă la limita pumnalului și să își încheie existența.

Seom este un film în regia minunatului Ki-duk Kim, în care vom recunoaște multe dintre elementele din Bad Guy. Un cadru întunecat, o privire rea și ascuțită și multe scene greu de privit. De la sadism la o iubire forțată, Ki-duk Kim împinge acțiunea filmului pînă în punctul în care îl vom considera o frîntură de poveste mitologică. Avem de-a face cu o Medusă care transformă bărbatul de care se îndrăgostește într-o piatra pe care și-o leagă în jurul trupului și se aruncă în apă. Așa va avea parte de ceea ce își dorește cel mai mult: să se înece cu dragoste.

Name: Seom (The Isle)
Director: Ki-duk Kim
Year: 2000
Actors: Jung Suh, Yoosuk Kim
Awards

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s