Ai no korîda sau Sexul

O poveste de dragoste. O dragoste carnivoră. Doi oameni care se devorează de vii. Un film inspirat dintr-un caz real: Ai no korîda (In the Realm of the Senses)

Sada Abe este o tînără cu față blîndă și coapse puternice. Un surîs indecent și gesturi languroase. Cu asta îl atrage pe Kichizo Ishida și apoi nu îl mai lasă să plece. Împreună vor explora o nouă lume a sexualității, a iubirii și a obsesiei, ajungînd pînă în pragul morții. Pentru că lui Kichizo Ishida începe să îi placă felul în care momentele lor erotice se transformă în scurte reprize de tortură. Închide ochii și se lasă pe spate, provocîndu-și amanta să îl sugrume pînă simte că îi pocnesc oasele gîtului.

Și totul a pornit de la o joacă, de la clipe molcome de dorință și ușoare atacuri de pasiune sufocantă. Atunci cînd Kichizo a văzut-o prima dată a știut că nu se va mai putea desprinde de carnea ei. Iar ea și-a propus să îl păstreze pentru totdeauna în ea. În zilele cînd nu sunt împreună înnebunesc de gelozie. Bărbatul nici măcar nu suportă ideea că femeia lui este atinsă de o boare de vînt și se aruncă în brațele unei femei dizgrațioase doar pentru a-și potoli pofta de sex și mintea înciudată. Și Sada știe asta și îi place să îl vadă cum se chinuie, cum o imploră să nu se ridice din pat, cum îl excită și apoi îl batjocorește.

Sexul este arma ei care se va descărca fără să își dea seama. Sada va pica în propriile capcane, devenind la fel de obsedată de Kichizo, la fel cum este el de ea. Dacă la început se joacă și îl privește disprețuitor cum o adoră, mult prea devreme și Sada va deveni o sclavă a sentimentelor și mai ales a plăcerii. Instalată la o boală între cei doi, această pasiune mutantă le va digera sufletele și le va mistui mințile.

Pe scurt, Ai no korîda (In the Realm of the Senses) este poate cel mai tulburător film care are în centru iubirea. Îmbrăcată în scene atroce de sex, fără a menaja retina privitorului, această iubire are ca scop intoxicarea. Avansează atît de rapid în sîngele celor doi îndrăgostiți pînă în momentul în care nu se mai poate face nimic. La fel se vor agăța și imaginile de mintea privitorului și o vor sugruma pentru totdeauna. Și chiar dacă îi veți deveni sclavi, Ai no korîda este un film ce nu trebuie ratat.

Name: Ai no korîda (In the Realm of the Senses)
Director: Nagisa Ôshima
Year: 1976
Actors: Tatsuya Fuji, Eiko Matsuda, Aoi Nakajima
Awards

7 thoughts on “Ai no korîda sau Sexul

  1. tot la tine pe blog am auzit de el pentru prima data si de atunci tot vreau sa-l vad, cu recenzia m-ai intrigat si mai tare, pana maine neaparat il vad si revin cu parerea 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s