Lucía y el sexo sau Personajul

Un povestitor. O răscruce de vieți. Două iubiri consumate în așternut. O femeie pierdută în căutarea sexului perfect.

Lucia

O tînără potrivit de frumoasă, potrivit de deșteaptă, cu un enorm suflu de viață și un curaj amoros ieșit din comun. Pe scurt, o zăpăcită care caută bărbatul de care s-a îndrăgostit după ce i-a citit romanul. Și îl găsește, îl cucerește și viața i se schimă la 90 de grade. Devine personaj în cărțile lui, capătă o aură de amantă perfectă și cade în plasa ficțiunii. De fapt, odată ce îl cunoaște pe Lorenzo, Lucia se maturizează. Dar nu este o lume a ei, nu îi face plăcere să se lovească de rutină, să nu mai simtă aceeași dorință, să vadă că ceea ce iubea în el se transformă într-un coșmar. Așa că se refugiază la granița dintre realitatea și poveste, pe muchia unui roman care îi ridică multe întrebări.

Lorenzo

Un scriitor care și-a pierdut inspirația. O caută în paharele pe care le soarbe împreună cu amicul său. Dar o găsește în brațele Luciei, o fată peste care dă într-o noapte în bar și care îi propune să se mute împreună de a doua zi. Și o face. Însă Lorenzo ascunde fără să știe un trecut dureros, pe care îl va afla din greșeală și îl va distruge. Și va distruge și acel spirit vesel al Luciei.

Sexul

Devine aici aproape o formă de renaștere. Marchează pentru toate personajele începuturi de vieți paralele și prin lipsa lui stîrnește haos. În viața Luciei, femeia la care Lorenzo renunță în favoare unei umbre dintr-o viață nouă începută cu un orgasm în mare, sexul este pretutindeni. Îi acaparează mintea și uneori chiar îi dictează acțiuni. Ca și cum ea ar fi doar un instrument, un personaj.

Name: Lucía y el sexo
Director: Julio Medem
Year: 2001
Actors: Paz Vega, Tristán Ulloa, Najwa Nimri (Abre los ojos – Nuria)
Awards

4 thoughts on “Lucía y el sexo sau Personajul

  1. cat ma bucur sa vad acest film pe blogul tau, mi-a placut foarte mult. app. nu ti se pare si tie ca Paz Vega seamana foarte mult cu Penelope Cruz.?

  2. Medem e preferatul meu. Il iubesc tare tare. Si Lucia y el Sexo e un film extrem de frumos. 🙂 Ce bine-mi pare ca-l gasesc la tine.

    1. Am vazut la tine Los Amantes … si m-ai facut curioasa. Abia apoi am vazut ca e tot de Medem. Trebuie sa-l vad si sar si eu cu o recenzie ca suna tare bine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s