Samaria sau Răscumpărarea

Și pentru că ieri Marian și Adina au stîrnit un mic val care l-a purtat pe Ki-duk Kim în mințile noastre, mă alătur acestui curent (cu întîrziere ca de obicei) și îmi amintesc cu o plăcere masochistă despre o poveste despre răzbunare. O lume întunecată. Două adolescente rătăcite. Samaria, un minunat film în regia lui Ki-duk Kim.

Yeo-jin and Jae-yeong sunt două fete ca oricare altele. Visează la ceea nu pot obține, o frumoasă excursie în Europa, în care să plece singure și să trăiască momente de nebunie. Iar pentru a plăti prețul pentru acest clipe scurte, adolescentele găsesc o soluție care va isca un haos în universul lor deja tulburat. Jae-yeong se metamorfozează în prostituată, iar Yeo-jin se angajează să îi găsească clienți, o afacere care merge bine prea multă vreme, lăsînd în mintea lor o falsă impresie de siguranță și reușită. Pînă în momentul în care una dintre ele va rămîne singură, în tot acest balon de săpun pe care îl umflă cu o sete nebună de răzbunare. Scopul lui Yeo-jin devine dintr-unul copilăresc în unul criminal, abandonînd visarea pentru un coșmar pe care îl sfîrșește doar atunci cînd vede sînge. Doar că nu își va murdări mîinile, ci doar conștiința.

Fără să divulg prea multe, pentru că acest film trebuie sorbit secundă cu secundă, pe scurt, Samaria este o incursiune în viața obscură a unor fete care renunță la inocență și care pășesc pe un drum care se închide în urma lor, pavat cu răzbunare. Scăparea va fi, ca de obicei în lumea lui Ki-duk Kim închiderea unui cerc perfect cu moarte.

Name: Samaria (Samaritan Girl)
Year: 2004
Director: Ki-duk Kim
Actors: Yeo-reum Han, Ji-min Kwak, Eol Lee

5 thoughts on “Samaria sau Răscumpărarea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s