Inside I’m Dancing sau Dreptul

Un altfel de film despre prietenie, unul emoționant, natural și sincer cu personajele lui. Un film despre relația specială, de conviețuire, care se stabilește între doi bărbați: Rory, un tînăr rebel, răutăcios, popular, care suferă de distrofie musculară, fiind imobilizat într-un scaun cu rotile și Michael, un bărbat timid, conservator, cu o afecțiune cerebrală care îl împiedică să se exprime și să se miște. Ajunși în același azil, cei doi vor dezvolta la început o mică antipatie, stîrnită de glumele lui Rory, avansînd treptat, datorită inteligenței aceluiași personaj în ceva mult mai profund: realizează că au nevoie unul de celălalt. Singurul lor vis, singurul lor punct comun este, de fapt, cel de a fi pe cont propriu, de a stabilit relații cu alți oameni și de a scăpa de complexe și de imaginea de persoană cu dizabilități. Și acest lucru va fi posibil atunci cînd Rory demonstrează comisiei că el înțelege perfect ceea ce vrea Michael să spună prin găjăitul lui de neînțeles și cînd Michael convinge aceiași oameni că este capabil să aibă grijă de el și să-l ajute și pe Rory. Iar pentru a fi pe deplin în regulă vor închiria un apartament și vor angaja o tănără domnișoară frumoasă, să facă lucrurile pe care ei nu le pot face, o fată care li se va strecura pe sub piele amîndurora. Mici scîntei vor ieși din relația celor doi buni prieteni, cînd vor realiza că fata nu poate alege între ei doi. Deși nici unul nu se alege cu fata, ambii vor cîștiga lupta pentru drepturile lor. Victoria, din păcate, a întîrziat prea mult să apară.

Inside I’m dancing este un film despre prietenie si legături care nu pot fi desfăcute, despre curaj și nebunie, despre revolta interioară și cîștigul de cauză. Un film amuzant și dureros în același timp, care gîdilă fără să exagereze atitudinea optimistă a privitorului.

Name: Inside I’m Dancing
Director: Damien O’Donnell
Year: 2004
Actors: James McAvoy, Steven Robertson, Romola Garai, Brenda Fricker

2 thoughts on “Inside I’m Dancing sau Dreptul

  1. Cat de mult mi-a placut! Mi-aduc aminte cum l-am perceput prima data cand l-am vazut. Era prima oara cand il vedeam pe James McAvoy, imi placuse mult si personajul Rory si pana in ziua de azi dureaza crush-ul meu pentru englezoiul asta. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s