The Virgin Suicides sau Revolta

Un film delicat despre lipsa de aer. Bonnie, Therese, Cecilia, Mary and Lux sunt cinci surori care trăiesc într-o suburbie a unui oraș american, un spațiu feeric din exterior, putred în interior. Cu un tată dur, care nu le lasă să facă mai nimic din ceea ce și-ar dori tinerele, vor porni într-o călătorie a suicidului, poate cea mai interesantă și plină parte a vieții lor.

Blestemul pornește atunci cînd una dintre ele se omoară în toiul unei petreceri pe care tatăl acceptă cu greu să o dea acasă, una în care invită cel mai mare pericol care crede că le paște pe fiicele lor. În mintea lor se declanșează ideea că moartea poate fi singura soluție la sufocarea lor și vor îndeplini un plan bine pus la punct pentru a ajunge acolo. Observate din umbră de un grup de băieți, fetele vor deveni din niște adolescente oarecare, prea bine păzite, în adevărate zeițe intagibile, atinse de mistic și de neînțeles. Fiecare dintre ele are o perdonalitate aparte, dar partea interesantă din film este felul în care ele completează una pe cealaltă. Au aceleași dorințe, puține îndrăznesc să le atingă, poate doar Lux, care are cea mai jucăușă personalitatea dintre toate. Au celeași temeri și același scop: să evadeze. Modul în care o vor face, însă, va zgudui mica suburbie și sufletele băieților care le urmăresc în taină. Unicitatea filmului constă în motivele ambigue pe care suntem lăsați să le deducem singuri: să fie controlul excesiv, să fie interdicțiile, să fie solidaritatea, să fie mințile tulburate sau să fie doar un joc macabru ?

The Virgin Suicides este departe de a fi o capodopera cinematografică, dar este un film profund, care atacă mintea pe mai multe niveluri, care lasă întrebări și în care se regăsește orice sentiment adolescentin.

Name: The Virgin Suicides
Director: Sofia Coppola
Year: 1999
Actors: Kirsten Dunst, Josh Hartnett, James Woods
Novel: The Virgin Suicides, Jeffrey Eugenides

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s