Y tu mamá también sau Călătoria

Un film care spune lucrurilor pe nume, cu un parcurs tragic și o morală usturătoare. Y tu mamá también imaginează un triunghi (mai mult decît) amoros, în care identitățile se amestecă și personajele se maturizează forțat. Julio și Tenoch sunt doi adolescenți înnebuniți de hormoni, mereu în căutare de posibile aventuri sexuale, deloc maturi, care, în marea lor plictiseală, se întîlnesc cu Luisa (Maribel Verdú, pe care am văzut-o și în El laberinto del fauno). Un personaj feminin inedit, cu o alură bizară, o femeie ascunsă, care va pune privitorul în mari dubii în ceea ce o privește. Ea va pleca împreună cu Julio și Tenoch într-o călătorie, unde va juca rol de amantă (filmul are scene de sex din abundență) pentru amîndoi. Între cei doi se va naște o rivalitate, nu evidentă de la început, amîndoi fiind încîntați de întîmplare. Vom vedea cum din cauza vîrstei și a lipsei de experiență cei doi băieți o neglijează pe Luisa și o lasă să joace rolul de femeie ușoară, care face ceea ce face pentru că are curaj și pentru că este atrasă de ei, fără să știe că de fapt femeia îi folosește într-un scop mult prea diferit decît cel al statisfacției sexuale și aventură.

Y tu mamá también este un film care ține ochii privitorului larg deschiși prin scenele lui controversate și mintea ascuțită prin glasul naratorului, care, intercalat cu vocile personajelor și acțiunea concretă, descrie locurile sărace și situația politică, pentru a ancora personajele într-un context. Tot de la el vom afla picanterii și detalii care nu se văd cu ochiul liber despre cei trei. Dar esența și deznodămîntul îl vor da tot Julio si Tenoch, numai după ce se vor convinge că viața nu este așa cum credeau că este înainte de acea excursie.

Name: Y tu mamá también
Director: Alfonso Cuarón
Year: 2001
Actors: Maribel Verdú, Gael García Bernal and Diego Luna
Awards
Nominations: Academy Award for Writing Original Screenplay – Carlos Cuarón and Alfonso Cuarón; BAFTA Award for Best Original Screenplay – Carlos Cuarón and Alfonso Cuarón; BAFTA Award for Best Film not in the English Language; Golden Globe Award for Best Foreign Language Film; Grammy Award for Best Compilation Soundtrack Album for a Motion Picture, Television or Other Visual Media

8 thoughts on “Y tu mamá también sau Călătoria

 1. foarte bun filmul, nu ma asteptam sa-mi placa cand am decis sa-l vizionez, pe langa regia, scenariu si interpretarea care sunt exceptionale arata si niste imagini foarte frumoase din viata rurala a Mexicului.

  1. Asa e. E un film complet. Ma bucur sa citesc cuvinte de lauda la adresa lui. Vizionare placuta si la cat mai multe productii spaniole!

  1. Te aștept cu păreri și impresii după ce îl vei viziona. Sper să aud doar de bine de el, căci este unul dintre preferatele mele 😀

   1. la prima vedere pare ceva de ordinul ciudatului…sanse mari de-a ma impresiona…pacat ca rata de vizionari filme la mine a scazut dramatic si am o lista kilometrica :))

   2. Nu este ciudat ca un Jodorowsky, dar este ciudat ca un Almodovar, așa că dacă apeciezi filmele lui îți va plăcea și acesta. Din păcate înțeleg problema cu lista infinită de filme care arată bine, am văzut și la tine cîteva, dar știu că nu apuc să le văd, așa că pentru moment mă mulțumesc cu recenziile 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s