Azuloscurocasinegro sau Culoarea viselor

Jorje este un visător. Își dorește să scape de munca de îngrijitor, să lucreze într-un birou, îmbrăcat la costum, să își poată permite să aibă o relație cu Natalia, pe care o iubelte din copilărie și să pună bazele unei clasice familii. Cînd tatăl său va avea un atac și va rămîne imobilizat, Jorje va începe să viseze în negru. Realizează că nu va putea avea relația pe care o dorește, că nu va avea bani niciodată, că nu se poate angaja decît ca îngrijitor și că va rămîne să aibă grijă de tatăl lui toată viața. Încet, încet începe să se conformeze și să creadă că acesta este cel mai bun parcurs pe care îl poate avea un bărbat ca el. Pînă cînd, în viața lui apare din nou Antonio, fratele lui, abia ieșit din pușcărie, care încearcă să pozeze într-un om corect, care îl va ajuta. Jorje știe cu cine are de-a face, în tăcere îl urăște pe Antonio,  dar nu își va imagina niciodată că tocmai datorită fratelui său va începe din nou să viseze în albastru.

Azuloscurocasinegro este un film despre răbdare, noroc și curaj, un cocktail care îl va ajuta pe Jorje să spună “nu” și să își găsească o cale a lui, care se apropie de idealurile sale. Inedită, în acestă pelicula spaniolă (care seamănă ca intriga și ca profunzime mai degrabă cu filmele nordice) este ilustrată șansa. Vom vedea patru personaje care își creează norocul cu propriile mîini, sătui de așteptare, confuntîndu-se cu necunoscutul, nerăbdători să culeagă roade, visînd cu ochii deschiși.

Name: Azuloscurocasinegro
Director: Daniel Sánchez Arévalo
Year: 2006
Actors: Quim Gutiérrez, Raúl Arévalo, Marta Etura

2 thoughts on “Azuloscurocasinegro sau Culoarea viselor

  1. În loc să-l fi urît în tăcere, Jorje ar fi trebuit să-l iubească zgomotos pe fratele său care, prin acţiunile sale “aberante”, l-a scăpat de o viaţă irosită în conformism. Filmul ăsta e ca o dovadă a faptului că întîlnirile providenţiale nu sînt deloc întîmplătoare. Pe unele trebuie să le cauţi cu disperare, în timp ce altele te caută ele pe tine.

    1. Și o altă parte frumoasă a acestui film, referitor la Antonio, este cum face un personaj întunecat atît de mult bine fără să vrea și să știe. Din punctul ăsta de vedere și din multe altele, un film care te ia prin surprindere.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s