Amores Perros sau Man bites man

Traición. Angustia. Pecado. Egoismo. Esperanza. Dolor. Muerte.  Amores Perros este un film (extraordinar!) care restrînge în trei povești cele mai urîte aspecte ale iubirii. Regizorul Alejandro González Iñárritu prezintă (ca un moralist) cele șapte fețe, care se arată simultan in trei relații, după ce își face apariția un numitor comun: apropierea de moarte.

Vom vedea cum un accident aduce oameni din medii și cu vieți diferite împreună și îi unește în aceeași suferință pentru iubire:

Octavio visează să fugă împreună cu Susana, cumnata sa, și încearcă să strîngă bani pentru ea și copiii ei din luptele ilegale cu cîini, dar ea îl părăsește; Valeria este un model pe culmile gloriei căreia i se prăbușește universul și începe să aibă dubii în ceea ce îl privește pe bărbatul iubit atunci cînd devine imobilizată din cauza unei răni la picior; El Chivo este un om al străzii, care aparent ucide pentru bani și își spală păcatele îngrijind cîinii pe care îi găsește, un om care și-a părăsit familia și a făcut pușcărie în trecut. Și toți vor să o ia cumva de la capăt.

Fiecare dintre ei ascunde, însă, are relații mult mai profunde cu cîinii pe care îi au în grijă. Aici, putem spune că apare elementul de noutate: ideea strălucită a regizorului de a crea relații în oglindă, de a analiza și de a sublinia felul în care omul, spre deosebire de cîine, este dispus să trădeze și o face mai ales cînd este vorba de iubire. Animalul, pe de altă parte, va sta prins în relație și va deveni dovada de dragoste de care are nevoie omul.

Pe scurt, Amores Perros este un film ingenios și brutal, despre povești de dragoste ratate și iubiri gratuite.

Pelicula spaniolă, în regia lui Alejandro González Iñárritu face parte dintr-o Trilogie a morții, care se continuă cu filmele 21 Grams și Babel.

Name: Amores Perros
Director:  Alejandro González Iñárritu
Year: 2000
Actors: Emilio Echevarría, Gael García Bernal, Goya Toledo
Awards: Cannes Film Festival – Critics Week Grand Prize, Young Critics Award; BAFTA Awards – Best Film not in the English Language

2 thoughts on “Amores Perros sau Man bites man

  1. “Pe scurt, Amores Perros este un film ingenios și brutal, despre povești de dragoste ratate și iubiri gratuite”. De parcă în viaţa reală ar fi altfel… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s